Vandereecken Interieur Design - Inox Balustrades en trappen

 

 
   
recent project
 
 

 

Balustrades in inox of staal

Balustrades of relingen bestaan in alle mogelijke vormen en materialen. De meest voorkomende zijn gemaakt uit inox of roestvrij staal. Ook de galvanisé of de gepoederlakte balustrades worden veel gebruikt.
Het voordeel van de inox balustrades is dat - eenmaal geplaatst - ze weinig of geen onderhoud meer vragen waardoor ze op lange termijn goedkoper worden.

Metaal dat exterieur aangewend wordt en onderhevig is aan regen en wind krijgt veelal te maken met corrosie, de grootste vijand van ijzer en staal. Net daarom dat roestvrijstaal de laatste jaren zo'n opmars kent in de bouwsector.

Architecten en aannemers zijn zich er nu meer dan ooit van bewust dat de aankoopprijs van inox balustrades gerechtvaardigd is gezien er geen gevaar dreigt voor corrosie. Ze gaan levenslang mee en vergen zo goed als geen onderhoud.
Inox is dé trend en komt in zowat alle facetten aan bod: keukens, trappen, muurhandgrepen, meubilair en zelfs decoratie,...Inox is niet meer weg te denken als het op bouwen aankomt.

Eén van de vele troeven van inox is dat het gemakkelijk gecombineerd kan worden met andere materialen. Creatieve architecten werken maar al te graag met grondstoffen als hout, glas, koper, metaal, brons, etc...

Elke balustrade kan op maat gemaakt worden alsook gepersonaliseerd worden. Jonge generaties gaan meestal voor inox wegens het frisse, trendy karakter. Traditionele bouwers kiezen eerder voor vernis, poederlak of geschilderde materialen.

Net zoals in een keuken tellen de basisingrediënten hier. Wanneer deze gecombineerd worden met de creativiteit van de ontwerper komt men tot verbluffende resultaten.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte

inox reling
inox leuning