Vandereecken Interieur Design - Inox Balustrades en trappen

 

 
   
recent project
 
 

 

Trappen

De trap is er al sinds mensheugnis. Bij de gegoede burgerij was het reeds een statussymbool. Nu is het dat nog steeds. Een trap diende groots te zijn nu moet een trap vooral trendy en luchtig zijn.
De meeste trappen werden destijds uit hout gemaakt, vandaag zijn de meeste echter uit metaal en beton vervaardigd.

Als we over metaal spreken dan hebben we het hoofdzakelijk over staal, inox of aluminium. De huidige generatie architecten deinzen er niet voor terug om heel ver te gaan in hun ontwerpen. De mensen willen tegenwoordig weg van het alledaagse en kiezen daarom resoluut voor meer gedurfde ontwerpen.

Een trap uit inox of staal kan gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende soorten treden. Glas is tegenwoordig erg in, dit zowel voor de treden als voor de balustrades. Het oogt modern en geeft een gevoel van ruimte. Hout wekt eerder een gevoel van rust en warmte op. Metaal heeft als voordeel dat men het op verschillende manieren kan behandelen. Men kan het schilderen, vernissen, galvaniseren of poederlakken. Sommigen kiezen ervoor om hun trap een roestig uitzicht te geven.

Gecombineerd met inox balustrades en houten treden leidt dit tot een prachtig resultaat. Toch liever iets moderner? Wat dacht u van het parelstralen of het borstelen van inoxtrappen? In combinatie met bijpassende traptredes wordt de woning er enkel mooier op.

Inoxtrappen kunnen ook verrassend uit de hoek komen, geparelstraalt of geborsteld geven ze aan een trap een zeer modern uiterlijk, aangevuld met de bijpassende traptredes krijgt de woning ontegensprekelijk een grotere meerwaarde. De ruime keuze uit materialen, het combineren van diverse grondstoffen en de fijne afwerking zorgen ervoor dat trappen nog steeds in zijn alsook betaalbaar.

Trappen en balustrades zijn er altijd geweest, maar tegenwoordig kan men met de verschillende keuzes uit materialen en bewerkingen prachtige pareltjes bekomen die voordien niet denkbaar waren en toch nog steeds betaalbaar blijven!

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte

draaitrap
trap combinatie inox hout